Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE"

Od listopada 2008 r. w restauracji AfreeKANA w każdy trzeci wtorek miesiąca prowadzimy projekt "Gotowanie w AfreekANIE". W czasie pokazu kulinarnego, raz w miesiącu kucharz restauracji wraz ze smakoszem i kulturoznawcą - Barbarą Surmacz-Dobrowolską przygotowują tradycyjne potrawy z różnych zakątków świata.


21 stycznia 2014 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze w 2014 r. "Gotowanie w AfreeKANIE". Miłośnikom kuchni i smakoszom zaprezentowaliśmy dania z tradycyjnej i typowo polskiej kaszy.


We wtorek, 10 grudnia 2013 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się ostatnie w 2013 r. spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem zaprezentowaliśmy tradycyjne potrawy, goszczące na stole, podczas polskiej Wieczerzy Wigilijnej.


We wtorek, 19 listopada 2013 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tematem przewodnim wieczoru ze smakiem był imbir.


15 października 2013 r. o godz. 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne w tym sezonie spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Uczestnikom wieczoru zaprezentowaliśmy jesienną kuchnię, pachnącą cynamonem.


Kolejny sezon z "Gotowaniem w AfreeKANIE" rozpoczął się we wrześniu 2013 r., spotkaniem poświęconym ziemniaczanym żniwom.


Sierpniowe "Gotowanie w AfreeKANIE" stało się okazją, by zaprezentować letnie wypieki, pełne owoców prosto z sadu lub z lasu.


"Gotowanie w AfreeKANIE" w 2013 r. nie miało wakacji! W czasie lipcowego spotkania miłośników kuchni zaprezentowaliśmy wiśniowe specjały.


Przedwakacyjny pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" odbył się 18 czerwca 2013 r. Zaproponowaliśmy chłodniki z różnych europejskich państw.


21 maja 2013 r. w restauracji AfreeKANA odbył się pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE", w czasie którego zaprezentowaliśmy wiosenny przysmak - szparagi.


17 kwietnia w restauracji AfreeKANA zagościły włoskie pasty w sam raz na wiosnę. A wszystko za sprawą projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Smakosz i kulturoznawca, Barbara Surmacz-Dobrowolska zaprezentowała wiosenne penne z pomidorami koktajlowymi, boczkiem i natką pietruszki.


19 marca w restauracji AfreeKANA odbyło się spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem zaprezentowaliśmy curry - potrawę tysiąca smaków, która szybko trafiła z dalekich Indii na polskie stoły.


19 lutego 2013 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".


W trzeci wtorek miesiąca, 15 stycznia w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze w Nowym Roku spotkanie kulinarne.


11 grudnia 2012 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się ostatnie w tym roku spotkanie smakoszy i miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE"


Listopadowe "Gotowanie w AfreeKANIE" odbyło się 20.11.2012 r. Smakosz i kulturoznawca zaprezentował dania jednogarnkowe.


W czasie październikowego spotkania miłośników kuchni i smakoszy prym wiodły jabłka z polskiego sadu, a gwiazdą wieczoru okazała się szarlotka sypana.


18 IX 2012 r. po wakacyjnej przerwie do AfreeKANY powróciło "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem zaprezentowaliśmy grzyby z polskiego lasu, pod różną postacią.


19 czerwca 2012 r. w restauracji AfreeKANA odbyło się ostatnie przed wakacjami spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Smakosz i kulturoznawca zaprezentował owoce lata na słodko.


15 maja AfreeKANA podzieliła się z miłośnikami kuchni swoimi pomysłami na niecodzienne grillowanie.


16 kwietnia w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" uczestnicy poznali menu na długi weekend majowy.


19 marca w restauracji AfreeKANA spotkali się miłośnicy kuchni. Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentował tradycje kuchni postnej.


21 lutego w czasie spotkania miłośników kuchni restauracja AfreeKANA zaprezentowała urok "zimowych" warzyw.


W styczniu w ramach "Gotowanie w AfreeKANIE" odbyło się spotkanie smakoszy pod hasłem: "Wybuchowy karnawał z granatem w roli głównej".


Grudniowe spotkanie smakoszy odbyło się w 13-tym dniu miesiąca pod hasłem "Korzenne Boże Narodzenie".


Listopadowy wieczór kulinarny projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" odbył się w towarzystwie... czekolady. Zaprezentowaliśmy kuchnię pełną kakao, idealną na jesienną pluchę i gorszy dzień.


Październikowe "Gotowanie w AfreeKANIE" stało się okazją, by zaprezentować skarby jesiennej spiżarni. Główną bohaterką wieczoru została śliwka węgierka.


Po wakacyjnej przerwie do restauracji AfreeKANA powrócił projekt "Gotowanie w AfreeKANIE". W czasie pierwszego spotkania miłośników kuchni smakosz i kulturoznawca zaprezentował kuchnię Akwitanii.


Czerwcowe - ostatnie przed wakacjami - Spotkanie Gotowania w AfreeKANIE było okazją, by bliżej przyjrzeć się truskawkowym smakołykom.


Gotowanie w AfreeKANIE w maju zaskoczyło pysznościami z cukinii.


Kwietniowe spotkanie w ramach 'Gotowanie w AfreeKANIE' stało się okazją do prezentacji wielkanocnych potraw. Prym wiodły tego wieczoru jajeczne rulony z szynki z musem z awokado.


W marcu odbyło się szczególne spotkanie miłośników kulinarnych nowinek i smakoszy - dedykowane paniom. 8 marca nie zabrakło wszystkiego co kobietom potrzebne do szczęścia.


Miłośnicy kulinarnych przygód spotkali się w lutym w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" by poznać ostatkowe pyszności z różnych stron świata.


Pierwsze w Nowym 2011 Roku spotkanie miłośników kulinarnych przygód odbyło się w atmosferze karnawału! Smakosz i kulturoznawca zaprezentował karnawałowe przekąski, które można przygotować szybko i bez wysiłku a kuszą oczy Gości swą elegancją i pysznie smakują

Powrót


W czasie ostatniego w 2010 r. spotkania miłośników kuchni świata, smakosz i kulturoznawca zaprezentował potrawy bożonarodzeniowe - nowoczesne i tradycyjne.


W listopadzie odbyło się dwudzieste spotkanie smakoszy. Tym razem zaprezentowaliśmy uczestnikom skarby jesiennego sadu z gruszką w roli głównej.


W czasie 19-tego już spotkania miłośników kulinarnych przygód zaprezentowano potrawy z dyni.


Po letnie przerwie do restauracji Afreekana powróciło "gotowanie w AfreeKANIE". W kolejnym sezonie spotkań miłośników kuchni świata uczestnicy projektu wybiorą się w nowe zakamarki kulinarnego świata. Pojawią się także nowinki i potrawy z odległych zakątków, kuchnia zdrowa i fantazyjna.


W czerwcu ostatnie przed wakacjami 2010 r. spotkanie miłośników kuchni świata odbyło się pod hasłem "Oko na Maroko".


Majowe spotkanie miłośników kuchni świata upłynęło pod znakiem potraw Prowansji.


W kwietniu w restauracji AfreeKANA w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" zagościła kuchnia francuska.


Kuchnia belgijska - wiosenne spotkanie z kuchnią świata rozpoczął pokaz kuchni belgijskiej. W AfreeKANIE królowała cykoria.


Sushi - W czasie 14 spotkania miłośników kuchni świata odbył się pokaz sushi, jako tradycyjnej japońskiej potrawy. Stanowił on nie lada gratkę dla uczestników wieczoru kulinarnego, którzy szczelnie wypełnili AfreeKANĘ.


Podczas 13 spotkania w ramach "Gotowania w AfreeKANIE" zaprezentowano karnawałowe przekąski.


Grudniowe spotkanie miłośników kuchni upłynęło pod znakiem bożonarodzeniowych łakoci z różnych stron świata.


Listopadowe spotkanie "Gotowania w AfreeKANIE" przebiegło w klimacie kuchni czeskiej.


Dziesiąte spotkanie miłośników kuchni świata stało się doskonałą okazją do zaprezentowania gościom pokazu kulinarnego tradycyjnych dań węgierskich.


Spotkanie z kuchnią świata w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" rozpoczęliśmy w nowym roku szkolnym od prezentacji przysmaków chorwackich.


Kwietniowe spotkanie w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" w 2009 r. odbyło się pod hasłem "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Prowadzący wieczór Michał Sobczyk oraz Szymon Dobrowolski, zaprezentowali tradycyjne dania kuchni polskiej oraz podzielili się z uczestnikami spotkania swoimi przemyśleniami na temat zdrowej żywności i organizmów modyfikowanych genetycznie.


W marcu 2009 r. w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" odbyło się rozstrzygniecie konkursu dla uczestników spotkań kulinarnych. Przygotowano zwycięskie danie - płow z wołowiny.


Lutowe spotkanie smakoszy w 2009 r. upłynęło przy smaku specjałów meksykańskich.


W trzeci wtorek stycznia 2009 r. uczestnicy projektu spotkali się, by skosztować przysmaków rodem z gorącej Hiszpanii.


Drugie spotkanie miłośników kuchni, w grudniu 2008 r., poświęciliśmy tradycyjnym przysmakom świątecznym z różnych zakątków Polski.


W czasie inauguracji projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" w trzeci wtorek listopada 2008 r. zaprezentowano potrawy kuchni sycylijskiej.

Powrót

 
 


AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail