Ale wypieki!
Gotowanie w AfreeKANIE z letnimi owocami za nami! Zapraszamy na kolejne spotkanie 17 września o godzinie 18.00, a już teraz prezentujemy relację z ostatniego, wakacyjnego wieczoru kulinarnego.
Aromatyczny, mocno czekoladowy smak ciasta brownie /czyt. brałni/, połączonego ze słodko-kwaśnym kremem z serka mascarpone i dorodnymi, słodkimi malinami urzekł uczestników ostatniego, wakacyjnego wieczoru kulinarnego w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". W restauracji w budynku KANY nie zabrakło cennych uwag, dotyczących letnich wypieków i porad kulinarnych. Miłośnicy kuchni i smakosze, biorący udział w spotkaniu przekonali się o niezliczonej możliwości zastosowania owoców w letnich ciastach. Czy zapieczone, połączone z kremem, czy świeże, surowe, wykorzystane do dekoracji ciasta, maliny, jeżyny, jagody, a nawet porzeczki z rodzimego sadu, okazały się niezastąpionym składnikiem letniego deseru. Co więcej, przygotowane brownie z malinami, udowodniło, że owoce mogą nadać każdemu ciastu, nawet "zimowemu" sernikowi, murzynkowi, czy babce, inny smaczny wyraz!
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 17 września o godzinie 18.00! Zaprezentujemy ziemniaczane żniwa!
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj brownie z malinami /lub innymi owocami/ samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
22 sierpnia 2013
Powrót
|