Truskawkowa uczta
na zakończenie sezonu
z "Gotowaniem w AfreeKANIE"
Kusząc kolorem, zapachem i oczywiście smakiem, pod różnymi postaciami - deserów, wytrawnych sałatek, dodatków na grilla, czy eleganckich przystawek - tak właśnie zaprezentowały się truskawki w czasie ostatniego, w tym sezonie spotkania miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
21 czerwca /we wtorek/ restauracja AfreeKANA przygotowała smakowity wieczór pod znakiem truskawek. Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca
"Gotowanie w AfreeKANIE" przedstawiła smakowite owoce truskawkowych krzaczków pod nieznaną postacią. Pojawiała się wytrawna sałatka ze świeżego szpinaku z orzeszkami nerkowca i truskawkowe szaszłyki, zatopione w czekoladzie.
Jednak na Uczestnikach pokazu największe wrażenie zrobił tort truskawkowy z masą z serka mascarpone. Co więcej, zaproponowane przez smakosza i kulturoznawcę truskawkowe przysmaki zaskoczyły prostotą wykonania.
Przygotuj sałatkę ze świeżego szpinaku z truskawkami i truskawkowe szaszłyki samodzielnie -
pobierz przepisy. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wszystkim Uczestnikom kulinarnych spotkań "Gotowania w AfreeKANIE" serdecznie dziękujemy za udział w tegorocznym projekcie.
Życzymy, aby wakacje zaspokoiły głód podróży i dostarczyły wielu, także kulinarnych wrażeń, by obfitowały w smakowite chwile z bliskimi!
Do zobaczenia wkrótce!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
22 czerwca 2011
Powrót
|