Węgierka wśród skarbów spiżarni
Kolorowo, smacznie, zdrowo, tradycyjnie - tak w skrócie uczestnikom październikowego "Gotowania w AfreeKANIE" zaprezentowała się jesienna spiżarnia, pełna przetworów i zapasów na zimowe chłody.
18 października w restauracji AfreeKANA smakosz i kulturoznawca zaprezentował tradycyjne polskie specjały i znane od pokoleń metody na przygotowywanie zimowych zapasów. Dzięki prostym sposobom można ocalić smak lata, zamykając go w słoiczku i przechować na czas zimowej, ubogiej w świeże owoce i warzywa aury. W czasie spotkania prym wiodły muffiny ze śliwką węgierką, która okazała się owocem o wielu twarzach, idealnym do mięs, sosów, deserów, a nawet sałatek. Goście spotkania kulinarnego wymienili się też własnymi pomysłami na jesienne przetwory, chętnie dyskutowali na temat zdrowej żywności.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było we wtorek 18 października i dołącz do uczestników projektu już 15 listopada o godzinie 18.00. Tym razem zaprezentujemy kuchnię pełną naturalnej dobroci, która skutecznie zwalczy jesienną chandrę. Pojawi się zatem m.in. czekolada w różnych odsłonach i inne antydepresanty.
A czekając na kolejne spotkanie przygotuj muffiny ze śliwkami -
pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
20 października 2011
Powrót
|