Gotowanie w AfreeKANIE!
Indyjskie curry zagościło na stołach!
W miniony wtorek, 19 marca w restauracji AfreeKANA w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" zaprezentowaliśmy miłośnikom kuchni i smakoszom, ciekawym nowych doznań kulinarnych, curry.

Ta tradycyjna potrawa z dalekich Indii niemal szturmem zdobywa uznanie i podniebienia reszty świata. Także w Europie zyskuje swoich zwolenników. AfreeKANA przygotowała curry z ciecierzycy - pełne aromatów, pachnące orientem, ale i bogate w znane w rodzimej kuchni składniki.

Potrawa okazała się smaczna i pożywna. Co więcej, doskonale sprawdzi się zarówno w roli dodatku do dania głównego, ciepłej kolacji, czy samodzielnego, sycącego posiłku. Wieczór ze smakiem w restauracji AfreeKANA stał się też okazją do przybliżenia uczestnikom projektu kultury dalekich Indii, znaczenia i roli przypraw w kuchni hinduskiej oraz jej niepowtarzalnego charakteru.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 16 kwietnia o godzinie 18.00! Restauracja AfreeKANA zaprasza na pokaz przygotowania i degustację wiosennych past wprost ze słonecznej Italii.
W oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj curry z ciecierzycy - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
20 marca 2013
Powrót
|