Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Gotowanie w AfreeKANIE!
Letnie wypieki!
20 sierpnia /wtorek/ o godz. 18.00 - gotujemy i jemy!

Restauracja AfreeKANA zaprasza serdecznie mieszkańców miasta na nieodpłatny pokaz kulinarny, połączony z degustacją potraw. Tym razem w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE", w obecności Gości smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje letnie wypieki, pełne owoców prosto z lasu lub sadu.

Gotowanie w AfreeKANIE

Tegoroczne lato, wyjątkowo ciepłe i suche, obfitujące w dni pełne słońca sprawia, że możemy się cieszyć słodkim smakiem sezonowych owoców. Trudno sobie odmówić kuszących zapachem malin, jeżyn, jagód, dojrzałych wiśni, moreli, a nawet polskich brzoskwiń. Bogate w witaminy, równie chętnie zjadamy na surowo, co pod postacią rozmaitych kompotów, słodkich legumin, czy dżemów. Jednak najbardziej zapadają w pamięć letnie wypieki, do których chętnie wracamy myślami, gdy lato ustępuje miejsca jesieni i zimie. Dlatego też w najbliższy wtorek, 20 sierpnia restauracja AfreeKANA zaproponuje letnie ciasta z owocami.

Gotowanie w AfreeKANIE

Każdy z nas ma swoje ulubione i wypróbowane sposoby na przygotowanie letnich wypieków i właściwie można przeprowadzić całą dysputę, które z nich: kruche, biszkoptowe, drożdżowe, czy jogurtowe najlepiej sprawdza się z owocami. Jednak zamiast dyskutować, lepiej przekonać się o tym we własnej kuchni, w czym pomogą przepisy i porady uzyskane podczas najbliższego "Gotowania w AfreeKANIE" - zaprasza Barbara Surmacz-Dobrowolska.
Sierpniowe spotkanie miłośników kuchni będzie okazją, żeby odkryć, jak dzięki owocom leśnym odmienić tradycyjne brownie /czyt. brałni/, a sernik wiedeński zamienić w pyszną malinową ucztę. Spróbujemy rozstrzygnąć dylemat, która wersja letnich ciast jest nam najbliższa, jaką najłatwiej przygotować, a które kojarzą się nam z tradycją, wpisaną w polskie lato i jego smaki.

Każdy, kto odwiedzi restaurację AfreeKANA w budynku KANY, przy ul. Legionów 10
w Sosnowcu, 20 sierpnia o godz. 18.00 skosztuje letnich wypieków, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.

Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.

Wstęp i udział nieodpłatny!

19 sierpnia 2013

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail