Poznaliśmy ziemniaczane pyszności!
17 września w restauracji AfreeKANA odbyło się pierwsze po wakacjach spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Miłośnicy kuchni tym razem poznali specjały z popularnego kartofla. Choć wszyscy dobrze znamy szerokie możliwości kulinarne, jakie dają w kuchni ziemniaki, rzadko korzystamy z dobrodziejstwa tych warzyw, podając je zazwyczaj prosto po ugotowaniu lub w formie zapiekanek, czy łatwych sałatek. Jak przekonali się Uczestnicy spotkania, również i fantazje na temat ziemniaka można z powodzeniem wcielić w życie i nie tracąc dużo czasu przygotować pyszny, ciekawy i oryginalny posiłek dla całej rodziny.
Dowiódł tego najlepiej krem z ziemniaka, który w połączeniu z fenkułem i gałką muszkatołową okazał się trafną propozycją zarówno na jesienny obiad, jak i wczesną kolację.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 15 października o godzinie 18.00! Zaprezentujemy jesienną kuchnię, pachnącą cynamonem!
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj krem z ziemniaka samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
18 września 2013
Powrót
|