Gotowanie w AfreeKANIE!
Owoce leśne w roli głównej!
W miniony wtorek, 17 czerwca, w restauracji AfreeKANA odbyło się szóste, a zarazem ostatnie przed wakacjami, spotkanie miłośników kuchni. Tym razem, w czasie "Gotowania w AfreeKANIE", uczestnicy warsztatów poznali przepisy na desery - ciasta i tarty - z owocami leśnymi.
Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca "Gotowanie w AfreeKANIE", dla zobrazowania różnorodności zastosowania owoców leśnych, zaproponowała przepis na bałagan z owoców leśnych - malin, jeżyn, jagód i serka mascarpone, udekorowany listkami świeżej mięty. Ten prosty deser zachwycił Uczestników spotkania swoim smakiem i zapachem, a co więcej, łatwością przygotowania!
Przygotuj BAŁAGAN Z OWOCÓW LEŚNYCH - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wszystkim Uczestnikom kulinarnych spotkań "Gotowania w AfreeKANIE", którzy towarzyszyli nam podczas wieczorów ze smakiem w tym sezonie autorskiego projektu, serdecznie dziękujemy za udział.
Życzymy, aby wakacje zaspokoiły głód podróży i dostarczyły wielu - także kulinarnych - wrażeń, by obfitowały w smakowite chwile z bliskimi!
Do zobaczenia wkrótce!
18 czerwca 2014
Powrót
|