Zapachniało cynamonem!
15 października o godz. 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne w tym sezonie spotkanie smakoszy w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Uczestnikom wieczoru zaprezentowaliśmy jesienną kuchnię, pachnącą cynamonem. Ta jedna z najstarszych przypraw świata okazała się wszechstronna i choć w Europie znamy cynamon głównie jako dodatek do słodkich dań, jest równie chętnie używany do potraw ostrych, słonych, orientalnych.

Goście AfreeKANY poznali nieco historii, dotyczącej tej przyprawy i legend, które sprawiały, że cena cynamonu była równa jego wadze w złocie. Uczestnicy "Gotowania w AfreeKANIE" spróbowali racuszków z cynamonem, podawanych z wiśniową konfiturą na ciepło.

Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 19 listopada o godzinie 18.00! Zaprezentujemy wytrawne specjalności z imbirem!
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj cynamonowe racuszki samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
17 października 2013
Powrót
|