Boże Narodzenie z korzenną nutą!
W miniony wtorek, 13 grudnia, w restauracji AfreeKANA odbył się ostatni w tym roku pokaz kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
Tym razem zaproponowaliśmy Uczestnikom wieczoru kulinarnego świąteczne potrawy pełne kardamonu, imbiru, wanilii, cynamonu i goździków. Wszystkie korzenne przyprawy połączone z miodem, zwłaszcza gryczanym lub spadziowym okazały się idealne przy przygotowywaniu mięs, sałatek, ryb, a także choinkowych pierników. Dowiódł tego schab z figami, który przygotowany w czasie pokazu, dał się poznać Gościom AfreeKANY jako danie główne np. świątecznego obiadu, lub podany na zimno, jako doskonałe urozmaicenie zimnej płyty. Zapieczony w aromatycznej marynacie korzennych przypraw z dodatkiem wina, przypadł do gustu smakoszom i pewnie zagości na niejednym świątecznym stole.
Przygotuj schab z figami samodzielnie -
pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Kolejne "Gotowanie w AfreeKANIE" już 17 stycznia! Zapraszamy na wieczór w towarzystwie wybuchowych potraw karnawałowych z granatem w roli głównej!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
16 grudnia 2011
Powrót
|