| 
 Gotowanie w AfreeKANIE! 
Drób w natarciu!
  
Jedną z naszych atrakcji na czas ferii zimowych będzie pokaz kulinarny połączony z degustacją w restauracji AfreeKANA - kucharz restauracji zaprezentuje potrawy z drobiu, które nie każdy zna!
 	
				  
 W czasie najbliższego spotkania miłośników kuchni w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE" już 19 lutego o godz. 18.00 restauracja w budynku KANY zaprezentuje drób w różnej postaci. W AfreeKANIE zagoszczą informacje o kaczce, gęsi, kurze, indyku, kurczaku i perliczce, serwowanych w towarzystwie aromatycznych dodatków. 
  
  
Będzie też mowa o dzikim ptactwie, którego przygotowanie wcale nie jest zarezerwowane dla wtajemniczonych. Kucharz restauracji podzieli się z Uczestnikami spotkania tajnikami przyrządzania drobiowych specjałów, opowie, jak sprawić, by kaczka, pieczony indyk, czy najpopularniejszy kurczak, zawsze był soczysty i miękki, ale w chrupiącej skórce, która uchodzi w wielu domach za prawdziwy przysmak. Dodatkowo, kucharz AfreeKANY zdradzi sekret, na co zwrócić uwagę kupując drób, by wybrać odpowiednią porcję mięsa.  
W AfreeKANIE nie zabraknie zatem pyszności, aromatycznego zapachu świeżo przygotowywanych potraw i - jak zwykle - cennych informacji dla wszystkich smakoszy. A gdy już filet z indyka w sosie serowym, podany na warzywnym ratatouille /czyt. ratatuj/ trafi na talerze, kucharz zaprezentuje Uczestnikom wieczoru sposoby restauracyjnego serwowania potraw. Będzie można się zatem przekonać jak to się dzieje, że dania podawane w restauracjach kuszą już samym swoim wyglądem, który jest przecież dopiero obietnicą tego, co nas czeka w czasie kosztowania.
 
Każdy, kto odwiedzi restaurację AfreeKANA w naszym budynku, 19 lutego o godz. 18.00 spróbuje przygotowanych potraw, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
  
Wstęp i udział nieodpłatny!
 
14 lutego 2013 
                        Powrót 
                       |