Gotowanie w AfreeKANIE!
Szaleństwo karnawałowych wieczorów!
Goście już tuż, tuż, a Ty jeszcze nie gotowa? Ostatnie poprawki fryzury i makijażu, ale nawet najlepszy podkład nie jest w stanie zatuszować śladów wysiłku w kuchni? Bo przecież gości, zwłaszcza w karnawale trzeba należycie przyjąć. Czy tak wspominasz towarzyskie wizyty z ubiegłego roku? By po tegorocznym karnawale pozostało lepsze wrażenie, zawsze możesz zamówić catering, lub odwiedzić AfreeKANĘ i w czasie najbliższego spotkania miłośników kulinarnych przygód przekonać się, jak bez wysiłku przygotować eleganckie karnawałowe przekąski.
Już w najbliższy wtorek, 18 stycznia o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbędzie się wieczór kulinarny w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem smakosz i kulturoznawca - Barbara Surmacz-Dobrowolska zaprezentuje gościom spotkania eleganckie i nie wymagające wysiłku. Pojawią się smakołyki na spotkanie z niezapowiedzianymi znajomymi, na "domówkę" z wirowaniem na parkiecie i przyjęcie, które pieczołowicie zaplanowaliśmy. W czasie wieczoru restauracja AfreeKANA zdradzi sekret, jak przygotować pyszne przekąski i zachować energię na wieczorną zabawę.
- Potrawy wymagające wielu wyrafinowanych zabiegów i składników niosą ze sobą niedogodności, w karnawale zupełnie niepotrzebne. W rezultacie zamiast wypoczęci i pełni pozytywnej energii przyjmujemy gości pełni obaw, że coś pójdzie nie tak i zmęczeni. A nawet jeśli wszystko się powiedzie, doskonały smak wyrafinowanych dań jest czymś oczywistym. Zdecydowanie ciekawsze jest odnajdywanie "poezji" smaku w daniach prostych, które nie wymagają ogromnej ilości składników, jak i wielu godzin spędzonych w kuchni - dań, po zjedzeniu których goście są zachwyceni walorami smakowymi, zastanawiając się jak udało nam się przygotować takie pyszności i mieć jeszcze siłę na zabawę.
Na przykład czerwony kawior nałożony na domową grzankę z białego pieczywa, jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem to połączenie luksusu z prostotą, to smak wyrafinowany i na swój sposób swojski zarazem. Podobnie jest z carpaccio, które już od jakiegoś czasu święci triumfy na wielu stołach. Nie wymaga przy tym mistrzowskich umiejętności, a smakuje cudownie, zarówno w wersji klasycznej z polędwicy wołowej, jak i w rozmaitych odmianach: rybnej, warzywnej czy owocowej - uchyla rąbka tajemnicy Barbara Surmacz-Dobrowolska i zachęca do udziału w spotkaniu:
- Drobne przekąski, serwowane zarówno na zimo, jak i na ciepło, świetnie sprawdzają się na karnawałowych spotkaniach. A jak je zrobić - przekonają się Państwo już w najbliższy wtorek!
Spotkania miłośników kulinarnych przygód mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka inna kulinarna podróż. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji.
Wstęp i udział nieodpłatny!
14 stycznia 2011
Powrót
|