Gotowanie w AfreeKANIE!
Włoskie pasty w sam raz na wiosnę!
Zapraszamy serdecznie już w najbliższy wtorek, 16 kwietnia o godz. 18.00 na wieczór kulinarny w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje pasty rodem ze słonecznej Italii. W AfreeKANIE zagoszczą tradycyjne makarony pod różną postacią, pełne wiosennych składników, kolorowe, pożywne, szybkie w przygotowaniu - idealne na obiad i ciepłą kolację, po których przygotowaniu zostanie nam jeszcze mnóstwo czasu, by cieszyć się wiosną w pełnej krasie.
Uczestnicy wieczoru kulinarnego poznają przepisy na oryginalny sos bolognese czy carbonara oraz nazwy najpopularniejszych włoskich makaronów i podstawowych składników, niezbędnych do przywołania odrobiny prawdziwie włoskiego smaku we własnym domu. Przyczyni się do tego również degustowane w czasie spotkania wiosenne penne z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Każdy, kto 16 kwietnia o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje penne z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
Spotkania miłośników nietuzinkowej i smacznej kuchni mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka przygoda kulinarna. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji i degustują przygotowane specjały.
Wstęp i udział nieodpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
12 kwietnia 2013
Powrót
|