Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Gotowanie w AfreeKANIE!
Czekoladowa jesień!
15 listopada o godz. 18.00 - gotujemy i jemy!

Klub AfreeKANA zaprasza serdecznie mieszkańców miasta na nieodpłatny pokaz kulinarny, połączony z degustacją potraw. Tym razem w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE", w obecności Gości smakosz i kulturoznawca w jednej osobie przygotuje specjały pełne odżywczej czekolady - w sam raz na jesienną chandrę!

Gotowanie w AfreeKANIE

Choć pogoda - wyjątkowa jak na tę porę roku - rozpieszcza nas wysokimi temperaturami i słonecznymi dniami, już niebawem przyjdzie nam pożegnać te ostatnie chwile złotej jesieni. Zgodnie z polską specyfiką zagości u nas listopadowa aura. Krótkie dni i długie wieczory, połączone z monotonną pluchą i chłodem za oknem potrafią każdego, nawet niepoprawnego optymistę przyprawić o gorszy nastrój i chandrę. Stąd też w najbliższy wtorek, 15 listopada o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA zagości kuchnia, która pomoże nam przetrwać ten ponury czas. A wszystko za sprawą aromatycznej, odżywczej, pełnej cennych dla organizmu składników - czekolady.

Gotowanie w AfreeKANIE

Ten znany już starożytnym przysmak od początku był ceniony, jednak prawdziwy kult czekolady rozwinęli Majowie, którzy uprawiali kakaowce, a z ich ziaren wytwarzali wzmacniający napój z dodatkiem chili, miodu i mąki kukurydzianej. Zarezerwowany dla wybranych, dał początek gorącej czekoladzie, tak chętnie dziś wypijanej w niepogodę. Wybór czekoladowych łakoci jest obecnie ogromny: wielosmakowe tabliczki, różnobarwne pralinki, mleczne, białe, deserowe z różnym nasyceniem kakao.

Gotowanie w AfreeKANIE

Bez względu na wszystko czekolada niezmiennie kojarzy się z dzieciństwem i beztroską. W dodatku, czy to jedzona prosto ze sklepu, czy wykorzystana jako dodatek do deserów i dań, nawet mięsnych, ma nieocenione właściwości. Jak to się dzieje, że czekolada działa jako antydepresant, poprawia humor, rozgrzewa ciało i staje się elementem zdrowej diety, będzie można się przekonać w czasie najbliższego spotkania z cyklu "Gotowanie w AfreeKANIE" - zaprasza Barbara Surmacz-Dobrowolska, smakosz prowadząca projekt i zachęca:
- Każdy kto odwiedzi restaurację AfreeKANA w najbliższy wtorek, pozna sekrety czekolady i spróbuje pysznych czekoladowych eklerek, a także dowie się jak przygotować gorącą czekoladę według azteckiej receptury.

Spotkania miłośników nietuzinkowej i smacznej kuchni mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka przygoda kulinarna. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji i degustują przygotowane specjały.

Wstęp i udział nieodpłatny!

10 listopada 2011

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail