Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Cudze chwaliliście, swoje poznaliście lepiej!
Specjały kuchni polskiej w AfreeKANIE

We wtorkowy wieczór, 21 kwietnia w AfreeKANIE już po raz kolejny spotkali się miłośnicy kulinarnych pyszności, w czasie projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Tym razem w trakcie pokazu kulinarnego prym wiodły dania tradycyjnej kuchni polskiej.

Gotowanie w AfreeKANIE

Choć dobrze znane i cenione od pokoleń, coraz trudniej o nie w naszych domach, toteż uczta w stylu polskim sprawiła tym większą przyjemność uczestnikom spotkania. Nie zabrakło również dyskusji na temat zdrowej żywności i tradycyjnych płodów rolnych i hodowli trzody.
Szymon Surmacz oraz Michał Sobczyk - prowadzący spotkanie, w drodze do Lucerny odwiedzili Sosnowiec, by podzielić się swoimi przemyśleniami na temat zagrożeń dla polskiego rolnictwa i naturalnego smaku potraw. W samym gotowaniu Panów wyręczał kucharz restauracji, a Gości poczęstowano tradycyjnym barszczem białym oraz kotlecikami z selera. Przyrządzane specjały okazały się zaskakująco proste w przygotowaniu.

Gotowanie w AfreeKANIE

Zrób samodzielnie tradycyjny barszcz biały i kotleciki z selera - pobierz przepis.

Kolejne spotkanie kulinarne już 19 maja o godz. 18.00. Przyłącz się do Gości AfreeKANY i przekonaj się jaki smak ma kuchnia świata!

Partnerem spotkania był Develey.

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

24 kwietnia 2009

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail