Smak Belgii - smak cykorii
16 marca w restauracji AfreeKANA odbyło się czternaste już spotkanie miłośników kuchni świata i smakoszy. O godzinie 18.00 w AfreeKANIE zagościła kuchnia rodem z Belgii.

Choć mało znana i nie dość ceniona w Europie, zaskoczyła Gości restauracji różnorodnością smaków - od pysznych czekoladowych pralin, przez ponoć najlepsze na świecie frytki, po wyjątkowe mięsa, uszlachetnione winem i cykorią. Tą ostatnią uczestnicy spotkania mieli okazję poznać bliżej, kosztując kremu z tego warzywa, którym Belgowie z powodzeniem zastępowali drogą kawę. Krem podany z grzankami zaskoczył wszystkich nietuzinkowym smakiem, a że przy tym okazał się zaskakująco łatwy w przygotowaniu, ma szansę zagościć i w polskich domach.

Przygotuj krem z cykorii samodzielnie - pobierz przepis.
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
23 marca 2010
Powrót
|