Gotowanie w AfreeKANIE!
26 maja - gotujemy i jemy!
Dołącz do nas i poznaj tradycyjny smak kuchni chińskiej!
Lubisz chińszczyznę na różne sposoby? Eksperymentujesz w kuchni, urozmaicając swoje dania niecodziennymi składnikami? A może kuchnia chińska kojarzy Ci się tylko z ryżem? Klub AfreeKANA zaprasza Cię serdecznie do wzięcia udziału w kolejnym spotkaniu miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Spotkanie odbędzie się już 26 maja o godzinie 18.00.
Tym razem kucharz restauracji w czasie pokazu kulinarnego zaprezentuje tradycyjne dania kuchni chińskiej, która wykorzystuje najświeższe mięso i warzywa na nieskończenie wiele sposobów, tworząc potrawy doskonale wyważone. Kuchnią chińską są nazywane zwyczaje kulinarne wszystkich ludów mieszkających w Chinach, a często również w innych krajach wschodniej i południowo-wschodniej Azji. Stąd różnorodność i specyfika dań. Mnóstwo naturalnych składników, warzyw, owoców lasu, przygotowanych na parze lub na silnym ogniu, z dodatkiem imbiru i sosu sojowego, rozgrzewające dania duszone, pierożki oraz słynna kaczka po pekińsku to tylko niektóre przymioty tej wciąż dla Europejczyków egzotycznej kuchni.
W czasie spotkania kulinarnego w AfreeKANIE kucharz restauracji oraz kulturoznawca i smakosz - Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt, postarają się upowszechnić tradycyjne i zdrowe dania wprost ze wschodu, częstując Gości Makaronem Rozmaitości.
Każdy, kto 26 maja o godz. 18.00 odwiedzi AfreeKANĘ otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
Spotkania mają charakter cykliczny. W jeden z wtorkowych wieczorów miesiąca na Gości restauracji czeka kuchnia z innego zakątka świata.
Wstęp i udział nieodpłatny!
21 maja 2009
Powrót
|