Wersal podano na talerzu! Kuchnia francuska zagościła w AfreeKANIE
W czasie kolejnego, XV już spotkania miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" smakosz-kulturoznawca wraz z kucharzem, zaprezentowali Uczestnikom przysmaki kuchni francuskiej.
Ta uchodząca za najwykwintniejszą na świecie kuchnia, swoją sławę zyskała dzięki wielkiej staranności przy doborze składników, wykonywaniu potraw oraz idei przyświecającej kulinarnym poczynaniom mistrzów rzemiosła.
Wyborne przysmaki już samymi nazwami nęcą zmysły, więc i Goście spotkania w AfreeKANIE nie mogli się oprzeć naleśnikom gryczanym - specjałowi rodem z Bretanii. Okazało się także, że kuchnia francuska to nie tylko żabie udka, ślimaki, wino, bagietki, czy croissanty. Francuska kuchnia to przede wszystkim wyjątkowo trafne połączenie wielu różnych składników, które składają się na poezję smaku.
Przygotuj bretońskie naleśniki gryczane - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
21 kwietnia 2010
Powrót
|