Gotowanie w AfreeKANIE - smacznie, kolorowo, po sycylijsku!
Zobacz, jak było pysznie i dołącz do Gości klubu w czasie kolejnego spotkania, już 16 grudnia.
18 listopada o godz. 18.00 w klubie AfreeKANA odbyło się pierwsze spotkanie w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". Sycylijski wieczór zgromadził wielu żądnych kulinarnych wrażeń Gości. Zapach świeżych ziół i warzyw aromatycznie wypełnił cały klub.

Spotkanie stało się doskonałą pożywką dla ciała i ducha. Goście mieli okazję dowiedzieć się co nieco o magicznych zakątkach Sycylii, tradycyjnych winiarniach, portowych targach z owocami morza. Atmosfera towarzysząca spotkaniu, pokaz slajdów, muzyka i opowieści Barbary Surmacz-Dobrowolskiej, prowadzącej wieczór kulinarny, tylko zaostrzyły apetyt.

Pasjonaci kuchni z uwagą śledzili kulinarne poczynania szefa kuchni, który w trakcie pokazu przygotował degustowaną "Pasta alla norma". Okazała się ona potrawą smaczną i co równie ważne - zgodnie z nurtem Slow Food - zdrową!
Przygotuj "Pasta alla norma" samodzielnie - pobierz przepis.
Kolejne spotkanie kulinarne już 16 grudnia o godz. 18.00. Dołącz do Gości Klubu i przekonaj się, jak mogą smakować Święta Bożego Narodzenia. Stwórz własną kolekcję przepisów i zaskocz bliskich wyjątkowym smakiem potraw.
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
20 listopada 2008
Powrót
|