Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Wielkie gotowanie z Waszych przepisów!
17 marca o godzinie 18.00 w klubie AfreeKANA w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE" przygotowaliśmy wspólnie z Panią Renatą Olejnik tradycyjne danie uzbeckie płow z wołowiną. Pani Renata, jako zwyciężczyni konkursu kulinarnego, wiodła prym tego dnia, dzieląc się z uczestnikami spotkania swoją recepturą na płow.

Gotowanie w AfreeKANIE

A ten, choć nieco czasochłonny, kusił swoim wonnym zapachem przypraw.
Tradycyjny płow to potrwa wschodnia, często określana bardziej popularnym mianem pilaw. Był niezwykle popularny w XVI-XVII wieku w całym regionie wschodnim, złożony z ryżu z dodatkiem baraniny, wołowiny lub ryb smażonych w oliwie lub gotowanych w rosole, z ostrymi przyprawami korzennymi. W Europie płow ma wiele wariacji, w których ryby często zastępuje się mięsem wołowym, a nawet drobiowym.

Gotowanie w AfreeKANIE

Przyrządź płow z wołowiną samodzielnie - pobierz przepis.

Kolejne spotkanie kulinarne już 21 kwietnia o godz. 18.00. Przyłącz się do Gości AfreeKANY, by skraść sekrety naszego kucharza i zaskoczyć bliskich smaczną, zdrową kuchnią pełną fantazji.

Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!

19 marca 2009

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail