Karnawał z granatem w roli głównej!
Kolorowo i smacznie, zdrowo i zaskakująco - tak właśnie zaprezentował się owoc granatu, jako istotny dodatek do karnawałowych smakołyków. A wszystko w czasie spotkania smakoszy i miłośników kuchni w ramach projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
17 stycznia /we wtorek/ zaprezentowaliśmy Gościom restauracji AfreeKANA karnawałowe potrawy z granatem w roli głównej. Kolorowe ziarna owocu skryte pod rumianą skórką okazały się świetnym dodatkiem do wytrawnych sałatek, mięs, czy słodkich deserów.
Tego wieczoru w AfreeKANIE prym wiodła sałatka z kurczakiem i granatem właśnie. Odżywcza i pełna posmaku granatu kusiła mozaiką kolorów i zapachem. A smakowała równie dobrze, jak wyglądała, prezentując swoje wdzięki w salaterce z białego szkliwa. Tak podana urozmaici karnawałowe spotkanie ze znajomymi i bez szkody dla figury pozwoli zasycić głód.
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód? Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 21 lutego o godzinie 18.00. Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje urok całorocznych warzyw. Pojawi się bajeczna tarta z pora, okraszona garścią pomysłów na warzywne potrawy.
A w oczekiwaniu na kolejne spotkanie przygotuj sałatkę z kurczakiem i granatem - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
19 stycznia 2012
Powrót
|