Wiosenny grill
z pomysłem na niecodzienne danie!
15 maja o godzinie 18.00 w restauracji AfreeKANA odbyło się kolejne spotkanie smakoszy w ramach cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE". Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca wieczory w towarzystwie kuchni, zaprezentowała potrawy z grilla w niecodziennej odsłonie. Pojawiła się sałatka z grillowanych warzyw, która okazała się idealna i jako dodatek do mięs, i jako danie główne.
Uczestnicy spotkania mieli okazję do skonfrontowania amerykańskiej tradycji podawania potraw z rusztu z tendencjami europejskimi. Jak można było się przekonać, opiekane na grillu smaczne jest w zasadzie wszystko, nie tylko dobrze znana kiełbaska, czy marynowane mięsa. Równie dobrze sprawdzają się owoce, faszerowane aromatycznymi dodatkami warzywa, czy ryby. W czasie wieczoru kulinarnego nie zabrakło cennych rad jak zwykłe popołudnie w ogrodzie czy na działce przekształcić w pyszne towarzyskie spotkanie, które zostanie w pamięci uczestników na długo, nawet po zakończonym sezonie na grilla.
Przygotuj sałatkę z grillowanych warzyw samodzielnie - pobierz przepis. Spróbuj - inni już kosztowali!
Nie brałeś jeszcze udziału w spotkaniach miłośników kulinarnych przygód?
Sprawdź, jak smacznie i ciekawie było w miniony wtorek i dołącz do uczestników projektu już 19 czerwca o godzinie 18.00!
Tym razem smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje
owoce lata w słodkim wydaniu!
Wstęp i udział w spotkaniach jest bezpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany
przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
17 maja 2012
Powrót
|