W AfreeKANIE będziemy gotować z przepisów naszych Gości!
W trakcie najbliższego spotkania z cyklu "Gotowanie w AfreeKANIE", już we wtorek 17 marca o godzinie 18.00 kucharz restauracji AfreeKANA przygotuje tradycyjne danie uzbeckie "Płow z wołowiny", nagrodzone nagrodą główną w ramach konkursu kulinarnego dla uczestników projektu.
W czasie pokazu kulinarnego, wspólnie ze Zwyciężczynią naszego konkursu na oryginalny przepis kulinarny, kucharz przygotuje tradycyjną potrawę
z Uzbekistanu.
Całe, piąte już spotkanie miłośników pysznej, tradycyjnej kuchni różnych zakątków świata, będzie poświęcone przepisom Gości, biorących udział
w spotkaniach.
To Państwa receptury będą główną atrakcją wieczoru. Podczas spotkania honory gospodarza będzie pełnić Pani Renata Olejnik, która wygrała nasz, trwający w lutym, kulinarny konkurs na najciekawszy przepis widzów, przedstawiając w interesujący sposób przepis na pochodzący z Uzbekistanu "Płow", tradycyjnie przyrządzany z baraniny i ryżu. Potrawę tę przygotujemy wraz z Panią Renatą, która opowie nam o wschodnich tradycjach kulinarnych.
Po pokazie kulinarnym Goście klubu tradycyjnie już skosztują przygotowanego specjału. W czasie degustacji do rąk uczestników spotkania trafi kolejna część przepisów do kolekcjonowania. Tym razem będą to wyróżnione w konkursie pomysły samych Uczestników projektu, w tym autorski przepis na... szpinakowe ciasteczka.
Spotkania pn. "Gotowanie w AfreeKANIE" w klubie AfreeKANA, mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka kuchnia z innego zakątka świata.
Wstęp i udział nieodpłatny!
14 marca 2009
Powrót
|