Gotowanie w AfreeKANIE! Idzie wiosna - dania w zieleni!
Restauracja AfreeKANA zaprasza na marcowe spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". We wtorek, 18 marca o godz. 18.00 uczestnicy wieczoru kulinarnego poznają dania w zieleni, zwiastujące zbliżającą się wiosnę.
Mimo, że tegoroczna zima nie dała się nam we znaki, trudno nie cieszyć się z dłuższych, cieplejszych i słonecznych dni. Wiosna rozkwita na naszych oczach, niosąc ze sobą zapowiedź wiosennych porządków i odświeżenia garderoby. Również w kuchni zaczynają królować zmiany. Rozgrzewające i kaloryczne potrawy ustępują miejsca lekkim, świeżym i warzywnym daniom.
- Wiosna bowiem nieodparcie kojarzy się z lekkością i wszechobecną zielenią - delikatną, żywą i przywodzącą na myśl młode zioła, zarówno te wyhodowane we własnym ogródku czy na balkonie, jak również dziko rosnące, świetne do kulinarnych eksperymentów. Prym w tym zakresie wiedzie młoda pokrzywa i czosnek niedźwiedzi - opowiada Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" i dodaje:
- Wiosna to kiełki, szczypiorek, sałata, to młody groszek cukrowy, świeży szpinak i szczaw, a wszystko zielone. Taka właśnie kuchnia - zielona i radosna, zagości w najbliższy wtorek w AfreeKANIE.
Każdy, kto 18 marca o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje potraw, zwiastujących wiosnę, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
Ponieważ projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, liczba miejsc na pokaz kulinarny jest ograniczona.
Wstęp i udział nieodpłatny!
13 marca 2014
Powrót
|