Gotowanie w AfreeKANIE!
Przyjdź i sprawdź, jaki smak ma tradycja świąt Bożego Narodzenia - zaprezentujemy wigilijne specjały z różnych zakątków Polski
16 grudnia o godz. 18.00 - gotujemy i jemy!
Już kolejny raz klub AfreeKANA zaprasza mieszkańców miasta na nieodpłatny pokaz kulinarny, połączony z degustacją potraw. Tym razem w obecności Gości kucharz przygotuje wigilijne specjały z różnych stron Polski.
Grzybowa, barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i karp zazwyczaj królują na świątecznych stołach w naszym regionie. Klub AfreeKANA już 16 grudnia o godzinie 18.00 postara się przekonać, że święta w nieco innej oprawie nie są pozbawione unikalnego charakteru. Nieznane potrawy i ich tradycyjny smak dodadzą uroku świątecznej atmosferze i pozwolą poznać kulinarne gusta Kaszub, Małopolski, Podlasia i Kujaw. Właśnie wybranych tamtejszych specjałów będzie można skosztować w AfreeKANIE.
Co ważne, potrawy nie są trudne w przygotowaniu. Wystarczy zaczerpnąć cennych rad, którymi podzieli się kucharz restauracji, podpatrzeć tajniki jego sztuki, by z łatwością przygotować wystawną, nietuzinkową kolację wigilijną samemu.
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" w ramach którego odbędzie się spotkanie kulinarne nawiązuje do nurtu kuchni Slow Food. Jego twórcy i zwolennicy przeciwstawiają się dobrze znanym na całym świecie fast foodom, promując kuchnię zdrową, tradycyjną, pełną regionalnego smaku, ale nie pozbawioną fantazji.
Każdy, kto 16 grudnia o godz. 18.00 odwiedzi restaurację skosztuje wigilijnych potraw, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
Spotkania mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka kuchnia z innego zakątka świata.
Wstęp i udział nieodpłatny!
11 grudnia 2008
Powrót
|