Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Gotowanie w AfreeKANIE!
Zapraszamy do hiszpańskiego stołu!
17 lutego o godz. 18.00 - gotujemy i jemy!

Klub AfreeKANA zaprasza serdecznie mieszkańców miasta na kolejny - czwarty już, nieodpłatny pokaz kulinarny, połączony z degustacją potraw. Tym razem w obecności Gości kucharz przygotuje tradycyjne potrawy rodem z Andaluzji.
Goście restauracji udadzą się w kulinarną podróż aż na południe gorącej Hiszpanii, gdzie intensywne smaki tradycyjnych potraw łączą się z ich niezwykłą prostotą. Wysuszona wysokimi temperaturami ziemia tylko z pozoru sprawia wrażenie jałowej.

Gotowanie w AfreeKANIE

W skąpanej w promieniach słońca Andaluzji powszechnie używa się bowiem świeżych warzyw, wśród których prym wiodą pomidory i papryka. Chrupiące pieczywo, czosnek, złociste odmiany oliwy z oliwek, dojrzewające w słońcu winogrona, z których produkuje się doskonałe, pełne w smaku wina: słodką, deserową, o gęstej konsystencji Malagę - wytwarzaną z podsuszonych winogron, czy wytrawne sherry, produkowane w winnicach wokół Jerez de la Frotera, są znakiem charakterystycznym dla kuchni regionu. Słynie ona z owoców morza, zwłaszcza ze smażonych sardyn i kalmarów, a produkowane tutaj, według tradycyjnych receptur, kiełbasy i szynki nie mają sobie równych.

Autorski poniedziałek

- Właśnie ten niepowtarzalny nigdzie indziej urok i smak potraw chcemy zaprezentować Gościom AfreeKANY. Dlatego też podczas pokazu przygotujemy dla Państwa jedyne danie łączące w sobie regiony Hiszpanii, przygotowywane podobnie w całym kraju, czyli tradycyjną tortilla espanola (hiszpański omlet z ziemniakami) - zaprasza do udziału w spotkaniu smakosz i kulturoznawca, Barbara Surmacz-Dobrowolska.

Każdy, kto 17 lutego o godz. 18.00 odwiedzi restaurację skosztuje tradycyjnych andaluzyjskich potraw, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania. Spotkanie zostanie też okraszone opowieściami o Hiszpanii. W jego trakcie zostanie wyłoniony laureat naszego konkursu kulinarnego.

Spotkania mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka kuchnia z innego zakątka świata.

Wstęp i udział nieodpłatny!

11 lutego 2009

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail