"Gotowanie w AfreeKANIE"
Gotujemy i jemy!
Ciasta na Boże Narodzenie!
Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. Niebawem wszystkich porwie wir przygotowań. Wcześniej jednak warto poznać tajniki, dzięki którym świąteczną tradycję kulinarną uczynimy jeszcze bogatszą, a potrawy ciekawszymi. Okazja ku smakowitym świątecznym odkryciom będzie już 11 grudnia /we wtorek/ o godzinie 18.00. Właśnie wówczas w restauracji AfreeKANA odbędzie się ostatnia w tym roku odsłona cyklicznego projektu "Gotowanie w AfreeKANIE".
Smakosz i kulturoznawca w jednej osobie zaprezentuje Uczestnikom znane od pokoleń świąteczne ciasta jak piernik, sernik, gałąź wigilijna, makowiec czy keks w unowocześnionych wersjach.
- Nie będą to jednak kulinarne eksperymenty, a jedynie modyfikacje tradycyjnych receptur naszych babek i mam, którym nadamy nową, świeższą formę, tak, by i rodzinnym zwyczajom stało się zadość i by nie było nudno! - zachęca Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt "Gotowanie w AfreeKANIE".
W AfreeKANIE pojawi się również przepis na bożonarodzeniowy tort makowy, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości, stając się pyszną i oryginalną ozdobą bożonarodzeniowego stołu.
Każdy, kto 11 grudnia o godz. 18.00 odwiedzi naszą restaurację skosztuje świątecznych wypieków, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.
Spotkania miłośników nietuzinkowej i smacznej kuchni mają charakter cykliczny. W każdy trzeci wtorek miesiąca na Gości restauracji czeka przygoda kulinarna. Goście restauracji otrzymują przepisy do własnej kolekcji i degustują przygotowane specjały.
Wstęp i udział nieodpłatny!
Projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Sosnowcu.
6 grudnia 2012
Powrót
|