Copyright 2004 - DS Studio.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kontakt z Webmasterem

Gotowanie w AfreeKANIE!
Tym razem... Pieczemy i jemy wielkanocne mazurki!

Restauracja AfreeKANA zaprasza na kwietniowe spotkanie smakoszy kuchni w ramach projektu pn. "Gotowanie w AfreeKANIE". We wtorek, 8 kwietnia o godz. 18.00 uczestnicy warsztatów poznają wielkanocne mazurki pieczone na różne sposoby.
Smak mazurka jest nam dobrze znany z tradycyjnej polskiej kuchni wielkanocnej, natomiast jego pochodzenie nie jest do końca wyjaśnione. Przepis na ciasto prawdopodobnie dotarł do Polski ze wschodu razem z Turkami. Niektórzy jednak uważają, że ciasto pochodzi z Mazowsza, a sama nazwa od słowa Mazur - dawniej mieszkańca wspomnianego regionu.

Gotowanie w AfreeKANIE

Mazurki wypieka się w różnych kształtach - owalnych, trójkątnych, kwadratowych. Ich powierzchnię można udekorować lukrem, ozdobić owocami lub bakaliami. Wszystkie mazurki mają jednak wspólny mianownik: są bajecznie słodkie, proste w przygotowaniu, smaczne i stanowią ozdobę świątecznego stołu. Właśnie takie mazurki, dzięki prowadzącej projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" Barbarze Surmacz - Dobrowolskiej, zagoszczą już 8 kwietnia w restauracji AfreeKANA.

Każdy, kto 8 kwietnia o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje potraw, zwiastujących święta, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.

Ponieważ projekt "Gotowanie w AfreeKANIE" cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, liczba miejsc na pokaz kulinarny jest ograniczona.

Wstęp i udział nieodpłatny!

3 kwietnia 2014

Powrót

 

 

AKTUALNOŚCI | O KANIE | NASZE PROPOZYCJE | PARTNERZY | KONTAKT
Start E-mail